Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

NUJNO OBVESTILO: Knjižnica bo med 1. in 11. aprilom zaprla svoja vrata

20210217 133614

Spoštovani člani in uporabniki knjižnice, obveščamo vas, da bomo skladno z navodili NIJZ in Ministrstva za kulturo od 1. do 11. aprila zaprli vse enote Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper in Knjižnice Ankaran zaradi preprečevanja širjenja okužb ter varovanja zdravja ljudi.

V tem času izposoja in vračilo gradiva ne bosta mogoča. Zamudnina za vaše izposojeno gradivo v času izrednega zaprtja ne bo tekla. Zaradi zaprtja knjižnice ne boste imeli nobenih dodatnih stroškov.

Prav tako bodo od 1. aprila dalje, onemogočena naročila in rezervacije gradiv ter medknjižnična izposoja. Tisti, ki ste že prejeli obvestilo o čakajočem rezerviranem gradivu, ga boste lahko dvignili, ko bomo ponovno odprli vrata knjižnic. Obstoječa naročila in rezervacije gradiva ne bodo potekli.

Čeprav je knjižnica zaradi trenutne situacije zaprta, lahko do kakovostnega branja vseeno dostopate. Vabimo vas k obisku naše virtualne knjižnice, ki jo skrbno gradimo za vas. Odprta je 24 ur na dan in 7 dni v tednu, dosegljiva pa vam je s samo nekaj kliki iz varnega zavetja vašega doma.

V času epidemije in posledičnega zaprtja vseh enot knjižnice smo vsem prebivalcem omogočili brezplačno izposojo elektronskih in zvočnih knjig, časopisov in drugega čtiva. Pogoj za dostop do e-čtiva je le vpis v Knjižnico Koper, ki ga lahko uporabniki brezplačno opravite kar prek spleta.

V knjižnico se včlanite tako, da izpolnite spletni obrazec, ki je na voljo na https://plus.si.cobiss.net/opac7/rsu/sikkp/form. Po elektronski pošti dobite nato uporabniško ime in geslo, s katerima lahko dostopate do vseh gradiv in vsebin virtualne knjižnice Koper. Knjižnica je odprta 24 ur na dan, vse dni v tednu, dostopna pa je zgolj z enim klikom na https://www.kp.sik.si/elektronski-viri-191.

V spletni knjižnici Biblos vam ponujamo bogat izbor kvalitetne litarature. Že v tem trenutku lahko na Biblosu izbirate med 1.791 knjigami. Za brezplačno izposojo knjig potrebujete le urejeno članstvo v knjižnici ter dostop do svetovnega spleta.

Izbiro knjig si lahko olajšate z obiskom knjižničnega leposlovnega portala Dobreknjige.si.

V e-knjižnici so vam na voljo tudi številni elektronski viri, ki jih kupujemo in gradimo za vas, od zbirke dnevno svežih časopisov in časnikov PressReader, do številnih enciklopedij in podatkovnih zbirk iz različnih področij človekovega znanja. Pred kratkim smo naši ponudbi dodali tudi možnost izposoje zvočnih knjig v slovenskem jeziku ponudnika Audibook.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi. Vidimo se kmalu!