Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Električni goseničar bo olajšal dostop vsem gibalno oviranim

197823264 3992824197480835 4469181330941130916 N

Danes so Mestna občina Koper, Pokrajinski muzej Koper in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper javnosti predstavili električnega goseničarja, ki bo gibalno oviranim osebam omogočil varen dostop do vseh javno dostopnih prostorov muzeja, knjižnice in občinske uprave. Pridobitev so tako toplo pozdravili župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri in direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper David Runco.

“Koper je mesto, ki se ves čas trudi  približati se vsem prebivalcem in obiskovalcem. Zavedamo se, da je na področju invalidov kljub trudu še vedno veliko premalo možnosti, zato smo danes še toliko bolj veseli, da bomo gibalno oviranim osebam v bodoče lahko omogočili varen dostop do vseh javno dostopnih prostorov muzeja, knjižnice in občinske uprave,” je izpostavil koprski župan Aleš Bržan. Z njim sta se strinjala tudi direktor muzeja Luka Juri in direktor knjižnice Davida Runco, ki je še izpostavil: “Zelo me veseli, da bo električni goseničar invalidom olajšal dostop tudi v naši knjižnici, gre za enostavno in praktično rešitev, saj zaradi varovanja kulturne dediščine, kamor spadajo tudi prostori naše knjižnice ne smemo grobo posegati (umestitev dvigala).”

Predstavitve so se udeležili tudi predstavniki Društva paraplegikov Istre in Krasa. V njihovem imenu je novo pridobitev pozdravil umetnik Vojko Gašperut, ki je na vozičku že 54 let. Kot je izpostavil, zelo pozdravlja novo pridobitev, hkrati pa poudaril, da bo treba na področju problematike invalidov napraviti še veliko, je pa to zagotovo eden tistih malih in hkrati velikih korakov k boljši prihodnosti tudi za ljudi na vozičku.