Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Pravljično obarvana HULA-HOOP  ustvarjalnica

152611985 4056037804419997 7293532256218582239 N

Osrednja Knjižnica Srečka Vilharja Koper vabi majhne in velike pravljične navdušence na Pravljično obarvano HULA-HOOP ustvarjalnico, ki jo bodo izvedli v sredo, 23. junija 2021, ob 18. uri,  na Vrtu knjige. Ustvarjalnico bo izvedla hulahoperka Anja Hercl.

Anja poučuje že vrsto let in širi svoje znanje na področju hula-hoop kreativnih delavnic. Obožuje delo z otroki ter si prizadeva razširiti možnosti otroške igre, zato v svoj program vključuje stare, pozabljene igre, obenem pa sledi tempu novodobnega časa. Vrtenje je naraven fenomen, ki obstaja od začetka stvarstva. Vrtijo se atomi, torej se vrti vse, kar je zgrajeno iz njih. Življenjski tok je pravzaprav vrtenje. Na ustvarjalnici se bodo otroci s kreativnostjo podali v pravljični svet hula-hoopa.

»Vrteti obroč sem začela za hobi, vendar me je to tako zelo navduševalo, da se je zarezalo v vse pore pore mojega življenja in ga postavilo na glavo. Tako sem začela iskati možnosti kako bi lahko svoje znanje in veselje lahko tudi delila. Ko sem živela v sosednji Italiji, sem s svojim talentom začela delovati kot artistka in performerka. Ob vrnitvi v Slovenijo sprva nisem nameravala nadaljevati v tej smeri, a me je življenje popeljalo nazaj k vrtenju kroga. Vse se je začelo vrteti okoli tega, s tem pa tudi jaz. Spoznala sem se z izdelavo in jih začela ročno sestavljati – od začetka do konca tako, da jih okrasim še z raznimi trakovi. Vse se je zavrtelo v zgodbo vrtenja« nam je zaupala hulahoperka Anja Hercl.

Hoopkanje je zabavna plesna vadba, ki povezuje vrtenje obroča okoli pasu, obogateno z veliko triki. Utrjuje in masira center telesa, predvsem pa deluje kot odganjalec stresa ter slabe volje. Pomaga izboljšati koordinacijo in motorične sposobnosti. Namenjena je vsem, tako otrokom kot odraslim. Hoopkanje poskrbi za dobro počutje, zabavo in fizično pripravljenost telesa.

Anjin življenjski moto je: »Življenje je prekratko, da bi se nehali igrati …«.

Vljudno vabljeni na Pravljično obarvano HULA-HOOP ustvarjanico, ki jo bo Anja Hercl izvedla v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper, v sredo 23. junija 2021 ob 18h, na Vrtu Knjige.

Za obisk prireditve morajo obiskovalci imeti eno od naslednjih potrdil:

  • hitri test na corona virus, ki ni starejši od 24 ur
  • PCR test
  • potrdilo o cepljenju
  • potrdilo o prebolelosti COVID-19