Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Poletna bralna dogodivščina – Na valovih domišljije z Rovko Črkolovko

ROVKA ČRKOLOVKA 5

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Rovka Črkolovka vabita vse otroke in njihove starše na Poletno bralno dogodivščino—Na valovih domišljije z Rovko Črkolovko. Naša marljiva Rovka ne pozabi na branje niti v poletnih mesecih. Odločila se je popeljati vse otroke od 0 let naprej v očarljiv svet knjig, ki nikoli ne razočara. Poletna bralna dogodivščina – Na valovih domišljije z Rovko Črkolovko se bo pričela 5. julija 2021, akcija bo pa trajala vse do konca meseca avgusta. V Knjižnici Koper, na Oddelku za mlade bralce, Verdijeva 2, 6000 Koper,  vas bodo pričakali Rovkini bralni kupončki.

»Branje vse od rojstva naprej spodbuja otrokov vsestranski razvoj in krepi njegovo zdravje. Za razvoj jezika in govora je zelo pomembno, da se z otrokom pogovarjamo, ga poslušamo in mu beremo. Oddelek za mlade bralce želi s pomočjo staršev otroke popeljati v magičen svet knjig. Ko se starši pogovarjajo s svojim otrokom in skupaj berejo se med njimi poglabljajo čustvene vezi. Nekateri menijo, da niso dobri bralci, a nikar ne oklevajte za vsakega izmed nas obstaja odlična knjiga, le najti jo moramo« nam je zaupala maskota Oddelka za mlade bralce Rovka Črkolovka.

Kako sodelovati v Poletni bralni dogodivščini? 

Včlanite se v Knjižnico Koper (članstvo v knjižnici je do 18 leta brezplačno) pri izposojevalnem pultu prejmete kuponček ter skupaj z otroki preberete 5 poučnih knjig, ki jih vpišete v kuponček. Ko kuponček izpolnite  le-tega pokažete knjižničarju ali knjižničarki, ki vam bo izročil/a majhno presenečenje.

Kdaj in kje lahko dobim kupončke?

V Knjižnici Koper, na Oddelku za mlade bralce, Verdijeva 2, 6000 Koper. Kupončke lahko pri izposojevalnem putu prevzamete 5. julija 2021. Poletna bralna dogodivščina bo pa trajala vse do konca meseca avgusta 2021.

Kdo lahko sodeluje v Poletni bralni dogodivščini? 

Vsi otroci od 0 let naprej. Vabljeni so tudi starši, ki bodo 5 poučnih knjig prebrali svojim dojenčkom ali malčkom.

 »Hitro v knjižnico, pa kakšno knjigo prebrat!!!!!! In ne pozabite, vsi ljubitelji knjig in branja so Rovkini prijatelji«  Rovka Črkolovka