Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Poletna bralna dogodivščina – NA VALOVIH DOMIŠLJIJE z Rovko Črkolovko

ROVKA ČRKOLOVKA 5

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Rovka Črkolovka vabita vse otroke in njihove starše na Poletno bralno dogodivščino –Na valovih domišljije z Rovko Črkolovko.

Naša marljiva Rovka ne pozabi na branje niti v poletnih mesecih. Odločila se je popeljati vse otroke od 0 let naprej v očarljiv svet knjig, ki nikoli ne razočarajo.

Poletna bralna dogodivščina – Na valovih domišljije z Rovko Črkolovko je projekt, ki se prične v začetku julija in se konča konec avgusta. Teme se iz leta v leto spreminjajo. Na Oddelku za mlade bralce,  vas bodo pričakali Rovkini bralni kupončki, ki jih boste zbirali ali pa delovne pole, ki jih boste oddali v zbiralnik.

 

»Branje vse od rojstva naprej spodbuja otrokov vsestranski razvoj in krepi njegovo zdravje.

Za razvoj jezika in govora je zelo pomembno, da se z otrokom pogovarjamo, ga poslušamo in mu beremo.

Oddelek za mlade bralce želi s pomočjo staršev otroke popeljati v magičen svet knjig.

Ko se starši pogovarjajo s svojim otrokom in skupaj berejo se med njimi poglabljajo čustvene vezi.

Nekateri menijo, da niso dobri bralci, a nikar ne oklevajte za vsakega izmed nas obstaja odlična knjiga, le najti jo moramo« nam je zaupala Rovka Črkolovka.

 

Kako sodelovati v Poletni bralni akciji? 

Včlanite se v Knjižnico Koper (članstvo v knjižnici je do 18 leta brezplačno), pri izposojevalnem pultu prejmete kuponček ter skupaj z otroki preberete 5 poučnih knjig, ki jih vpišete na kuponček. Ko kuponček izpolnite,  le-tega pokažete knjižničarju ali knjižničarki, ki vam bo izročil/a majhno presenečenje.

Kdaj in kje lahko dobim kupončke?

Na Oddelku za mlade bralce, Verdijeva 2, 6000 Koper. Kupončke lahko pri izposojevalnem putu prevzamete na začetku akcije. Poletna bralna dogodivščina bo pa trajala vse do konca meseca avgusta.

Kdo lahko sodeluje v Poletni bralni dogodivščini? 

Vsi otroci od 0 let naprej. Vabljeni so tudi starši, ki bodo 5 poučnih knjig prebrali svojim dojenčkom ali malčkom.

 

 »Hitro v knjižnico, pa kakšno knjigo prebrat!!!!!!

In ne pozabite, vsi ljubitelji knjig in branja so Rovkini prijatelji«

Vaša Rovka Črkolovka

 

Poletna bralno spodbujevalna akcija – Harry Potter, čudežni deček

Ob 25. obletnici izida prve knjige o Harryju Potterju bo na Oddelku za mlade bralce razstava, ki so jo naslovili Harry Potter, čudežni deček. Na ogled bo od 1. do 14. julija.

V sklopu razstave so v koprski knjižnici pripravili Poletno bralno spodbujevalno akcijo – Harry Potter, čudežni deček. Vsi otroci se bodo tako lahko zabavali ob reševanju kviza, ki so ga razdelili v tri sklope, in sicer glede na starost otrok. Predšolski otroci in otroci prve triade se lahko skupaj s starši prepustijo kvizu Čarobni urok sreče. Učenci druge triade se bodo v kvizu Čarobne številke preizkusili v povezovanju ter ustvarjanju s številkami. Učenci tretje triade pa se bodo preizkusili v kvizu Vse o čarobnem dečku, kjer jih čakajo vprašanja, povezana s knjigo o Harryju Potterju. Poletna bralno spodbujevalna akcija bo potekala od 1. julija do 30. avgusta. V mesecu septembru bodo izžrebali tri srečne nagrajence, ki bodo prejeli knjižno nagrado.

V Knjižnici Koper, na Oddelku za mlade bralce (Verdijeva 2, 6000 Koper) vas bodo pričakali delovni listi za predšolske in šolske otroke. Vsako leto se naša Rovka Črkolovka odloči, da bo za vas pripravila delovne liste na določeno temo. Letos se je naša ljuba sostanovalka odločila, da vam predstavi svet ogroženih živalskih vrst. Na oddelku za mlade bralce smo pripravili razstavo z naslovom Ogrožene živalske vrste, ki bo na ogled od 3. junija 2024 do 19. avgusta 2024.

Poletna bralna dogodivščina – NA VALOVIH DOMIŠLJIJE z Rovko Črkolovko je ponovno tu! – Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper (sik.si)