Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

OBVESTILO: Izpolnjevanje PCT pogoja je nujno!

Vaccination 2722937

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper prilagajamo delo glede na nov Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

Vse osebe, ki se zadržujejo v prostorih knjižnice morajo izpolnjevati PCT pogoj, uporabljati zaščitne maske, razkuževati roke in držati vsaj 1,5 metra razdalje. Za osebe, ki ne morate dostopati do knjižnice smo organizirali dostavo knjig po pošti (na stroške uporabnika). Vračilo knjig bo v vseh enotah potekalo na knjigomatu oz. v namenskem kasonu / vračilomatu. Poleg tega sporočamo, da so izjema pri izpolnjevanju PCT pogoja otroci do 15 leta starosti, ki jim le-tega od ponedeljka dalje ni potrebno izpolnjevati. Za vse ostale informacije pokličite na:

05 66 32 617 – Oddelek za mlade bralce

05 66 32 605 – Oddelek za odrasle

05 90 15 212 – Oddelek za italijaniko

05 66 53 025 – Knjižnica Ankaran

Ena izmed storitev, ki jih Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper nudi svojim članom na območju občin Koper in Ankaran, je dostava gradiva na dom ranljivejšim skupinam. Storitev izvajamo enkrat mesečno, natančneje zadnji petek v mesecu.

Gradivo, ki ga član naroči preko telefona, dostavljamo zgolj posameznikom, ki so včlanjeni v knjižnico in imajo poravnane vse obveznosti. Ker gre za naročanje gradiva z dostavo na dom, morate navesti svoj naslov prebivališča in telefonsko številko. Pred dostavo, člana, ki lahko naroči največ tri enote gradiva, obvestimo, da bo gradivo dostavljeno.

Ko preteče mesec dni od prevzema gradiva je dolžen kontaktirati knjižnico in sporočiti ali želi izposojenemu gradivu podaljšati rok izposoje (možno le, če gradivo ni rezervirano v naprej pri drugem članu) ali ga želi vrniti (prevzem gradiva se prav tako izvaja zadnji petek v mesecu). Gradivo na dom dostavljamo v dopoldanskem času.

Uporabnike želimo znova spomniti na različne možnosti izposoje gradiva v vseh naših enotah:

  • SPLETNI VPIS: za vse, ki še niste člani naše knjižnice, nudimo vpis preko spleta
  • REZERVACIJE KNJIG PREKO SPLETA: gradivo rezervirate na spletni strani Cobiss.si (rezervirate lahko TUKAJ) ali preko Virtualne knjižnice Slovenije na mobilnih napravah – aplikacija mCOBISS (tisti, ki ne morete osebno do knjižnice pokličite na prej naveden telefonske številke).
  • PODALJŠEVANJE GRADIVA PREKO SPLETA: zamudnini se lahko izognete, tako da pravočasno vrnete gradivo ali podaljšate rok izposoje, in sicer v spletnem servisu Moja knjižnica – povezavo najdete TUKAJ
  • PODALJŠEVANJE GRADIVA S TELEFONSKIM KLICEM
  • DOSTOP DO GRADIVA PREKO PODATKOVNIH ZBIRK V E-OBLIKI: če ste naš član, lahko e-gradiva berete tudi preko vaših mobilnih naprav (TUKAJ)