Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Premična zbirka za mlade upe in zaključek bralne akcije Primorci beremo z Avgustom Demšarjem

260822259 4504472316316018 3117762954582692857 N

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper se od novembra, ko so knjižnice praznovale teden splošnih knjižnic, poslavlja v velikem slogu. Uspešno se je zaključila akcija Primorci beremo, v kateri sodelujejo s knjižnicami iz Ajdovščine, Idrije, Ilirske Bistrice, Izole, Nove Gorice, z Narodno in študijsko knjižnico v Trstu ter s knjižnicami v Gorici, Piranu, Postojni in Tolminu. Bralno akcijo bodo v koprski knjižnici zaokrožili z gostovanjem pisatelja Avgusta Demšarja. Za Izobraževalni center Memory pa so prav v tem tednu pripravili knjižno zbirko, ki zajema nekaj več kot 250 knjig in v centru namestili nove, namenske knjižne police.

Knjižna zbirka za center Memory

»Izjemno me veseli, da je s strani Izobraževalnega centra Memory prišla pobuda za postavitev popolnoma nove premične zbirke, ki jo bomo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper tudi redno nadgrajevali in izpopolnjevali. Knjige si bodo učenci in udeleženci predavanj v izobraževalnem centru lahko izposodili brezplačno in brez formalnosti. Naše premične zbirke so oblikovane za potrebe delovnih procesov in terapij, v okviru katerih se odvijajo različne aktivnosti, ki vzpodbujajo samostojnost, aktivno življenje, razvedrilo in vseživljenjsko učenje,« je povedal direktor koprske knjižnice David Runco.

 

Fond knjig, ki ga je koprska knjižnica namestila v Izobraževalnem centru Memory, zajema nekaj več kot 250 knjig, med katerimi bodo učenci našli leposlovje predvsem v slovenskem jeziku in ostalo poljudno strokovno literaturo.

Branje in spodbujanje bralne kulture je izjemnega pomena prav za vse, predvsem pa za tiste, ki želijo obogatiti svoje znanje, besedni zaklad in graditi uspešno prihodnost. Z branjem pridobivamo znanje, z znanjem dosegamo uspehe, z uspehi utrdimo samozavest in vedenje, da zmoremo.

Akcijo Primorci beremo, bo zaokrožilo gostovanje pisatelja kriminalk Avgusta Demšarja

Tudi Osrednja knjižnica srečka Vilharja Koper se vsako leto pridruži bralni akciji Primorci beremo. Izjemno nas veseli, da so knjižnice letos presegle magično število bralcev, saj je letos bral kar 1001 bralec. Skupaj so prebrali 7.148 knjig slovenskih avtorjev.

Avgust Demsar
Avgust Demšar. Foto: Wikimedia.com

Tako bo koprska knjižnica v december vstopila z zaključnim dogodkom in zaokrožila akcijo z gostovanjem pisatelja kriminalk Avgusta Demšarja. Bralci, ki so se pridružili bralni akciji, so lahko brali njegovo kriminalko z naslovom Retrospektiva. Pogovor bo potekal v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper na Ta veseli dan kulture, 3. 12.2021, ob 19. uri.

Vsi, ki ste akcijo uspešno zaključili, lahko v koprski knjižnici od 3. decembra dalje, prevzamete nagrado, ki so jo pripravili v sodelovanju s Knjigarno Libris. Zaradi trenutne covid epidemije se je na prireditev potrebno prijaviti. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest, na e-mail naslov tina.sarazin@knjiznica-koper.si.