Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

NOVOST: 52 knjig, ki jih morate prebrati v letu 2022

52 KNJIG

Bralni priporočilni seznam 52 knjig, ki jih morate prebrati v letu 2022, smo knjižničarji pripravili za vse bralce in obiskovalce knjižnice. Zakaj ravno 52 naslovov? Ker ima leto 52 tednov. Vsak teden vam bomo razkrili nov naslov, ki je del bralne akcije, namenjene spodbujanju branja knjig, ki so kakovostne a včasih spregledane v vsej poplavi novih izdaj. V Oddelku za odrasle boste knjige našli na posebni polici, kjer bodo nestrpno čakale na vas. Knjige boste prepoznali po nalepki s posebnim logotipom naše bralne akcije.

V tej bralni akciji ni pravil, če želite lahko preberete vseh 52 knjig, ki vam jih bomo redno priporočali, ali morda le tisto eno, ki vas bo zares pritegnila. Knjižne bisere bomo izbirali med leposlovjem iz različnih obdobij in skrbeli za žanrsko razgibanost. Kaj smo za vas izbrali, pa si boste lahko sproti ogledali na naši spletni strani in se sami odločili katere knjige boste z veseljem vzeli v svoje roke. Vsak izmed nas se je že kdaj znašel v zagati, ko nas je knjiga vabila k branju, a nismo vedeli katero bi pravzaprav izbrali, priporočilni seznam knjig bo vašo zagato zagotovo rešil.

52 KNJIG

In ne pozabite – branje je odlična, če ne vrhunska disciplina, ki nam omogoča, da pridobivamo nova znanja in spoznanja, urimo možgane, gradimo besedni zaklad in krepimo domišljijo ter razvijamo empatijo.

52 knjig, ki jih morate prebrati v letu 2022

 

Prva knjiga iz našega seznama, ki vam jo priporočamo je: Umberto Eco – Ime rože

800px Umberto Eco 04
Foto: wikipedia.org

Včeraj, 5. januarja je minilo 90 let od rojstva Umberta Eca, ki je za sabo pustil izjemno zapuščino romanov in filozofskih del. Bil je priznani raziskovalec, ki je svoja znanstvena dognanja vključeval tudi v svoja literarna dela.

Ime rože je igriva in na nepričakovan način pripovedovana zgodba o srednjem veku. Vsaka smrt v tej zgodovinski srhljivki razkriva en delček misteriozne starodavne zarote, ki jo glavna oseba, William von Baskerville, skuša rešiti. Obsežen roman prežet z zgodovino, literaturo, filozofijo in marsičim drugim vas bo povlekel v svoj svet.

Če ste ljubitelj/-ica primerjanja filmov in knjig, vam bo to res všeč.

Več o vsebini in zakaj knjigo prebrati pa najdete TUKAJ!