Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Novo bibliobusno postajališče v Artvižah

Novo Postajalisce Artvize

Potujoča knjižnica Koper obiskuje tako kraje slovenskega, Obalno-kraškega zaledja, kot tudi kraje na Tržaškem in v hrvaški Istri, kjer živijo pripadniki slovenske narodne skupnosti: skupaj 71 postajališč v občinah Koper, Ankaran, Izola, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Ilirska Bistrica, Pulj, Umag in Devin-Nabrežina. Letos smo stalnim postajališčem dodali še dodatno postajališče v občini Hrpelje-Kozina, ki se nahaja v Artvižah.

Bralna pismenost in bralna kultura sta ključna dejavnika človekovega razvoja, njegove ustvarjalnosti in kakovostnega preživljanja prostega časa. Skrb za njun razvoj kot estetske, etične, spoznavne, terapevtske in sprostitvene izkušnje je zato ena temeljnih nalog splošnih knjižnic. Bralno kulturo in pismenost podpiramo s široko paleto dejavnosti in storitev, namenjeno vsem ciljnim skupinam uporabnikov, med njimi je tudi bibliobusna dejavnost, ki vsem, ki so oddaljeni od mestnega središča, omogoča dostop do knjižnega gradiva.

V Osrednji knjižnici  Srečka Vilharja Koper nas zato izjemno veseli, da se je rednim postajališčem letos pridružilo še postajališče v Artvižah, kjer se bo bibliobus ustavil vsak drugi četrtek v mesecu, med 16.20 in 16.50.

Urnik bibliobusa si lahko ogledate TUKAJ!