Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

52 KNJIG, KI JIH MORATE PREBRATI V LETU 2022: Janko Petrovec – Karantena. Rim.

52 KNJIG

Bralni priporočilni seznam 52 knjig, ki jih morate prebrati v letu 2022, smo knjižničarji pripravili za vse bralce in obiskovalce knjižnice. Zakaj ravno 52 naslovov? Ker ima leto 52 tednov. Vsak teden vam bomo razkrili nov naslov, ki je del bralne akcije, namenjene spodbujanju branja knjig, ki so kakovostne a včasih spregledane v vsej poplavi novih izdaj. V Oddelku za odrasle boste knjige našli na posebni polici, kjer bodo nestrpno čakale na vas. Knjige boste prepoznali po nalepki s posebnim logotipom naše bralne akcije.

52 KNJIGV tej bralni akciji ni pravil, če želite lahko preberete vseh 52 knjig, ki vam jih bomo redno priporočali, ali morda le tisto eno, ki vas bo zares pritegnila. Knjižne bisere bomo izbirali med leposlovjem iz različnih obdobij in skrbeli za žanrsko razgibanost. Kaj smo za vas izbrali, pa si boste lahko sproti ogledali na naši spletni strani in se sami odločili katere knjige boste z veseljem vzeli v svoje roke. Vsak izmed nas se je že kdaj znašel v zagati, ko nas je knjiga vabila k branju, a nismo vedeli katero bi pravzaprav izbrali, priporočilni seznam knjig bo vašo zagato zagotovo rešil.

Tu je drugi teden in druga knjiga, ki jo toplo priporočamo: Janko Petrovec – Karantena. Rim.

Že nekaj časa je minilo od začetka svetovne pandemije in zdi se, da se je vmes zgodilo toliko novega, da smo čisto pozabili na njene začetke. Knjiga Janka Petrovca Karantena. Rim. nas popelje v težavno obdobje tistega, čemur zdaj pravimo prvi val, čeprav smo bili takrat prepričani, da bo vsega hitro konec.

Četudi Petrovec dela kot poročevalec iz Rima, je ta knjiga daleč od le informativnega poročila o dogodkih od konca februarja do konca maja 2020. To je novinarski vpogled v dogajanja iz prvega evropskega žarišča epidemije in hkrati intimen vpogled v življenje človeka, ki je zaskrbljen ter ki se trudi na svetlogled način zapisati misli, ki se mu ob takšnih okoliščinah porajajo.

Goga Petrovec Karantena. Rim. Naslovnica Scaled 1

Knjigo je dobro prebrati vsakič, ko se srečamo z neko novo katastrofo, in smo že pozabili, kako so si le-te podobne – namreč v tistem trenutku, ko nas nesreča doleti, se nam zdi, da je ta popolnoma enkratna in edinstvena.