Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Razstave koprske knjižnice, ki vas bodo navduševale marca

Razstava Ela Peroci

Mesec marec bosta v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper obogatili dve razstavi. Med 1. in 14. marcem se bo ljubiteljski fotograf Saša Drljić predstavil s fotografijami, ki so nastajale v času pandemije in popolnega zaprtja države. Razstavo je poimenoval »Utrinki sprehoda ob slovenski obali«. Fotografsko razstavo bo nato 14. marca zamenjala poučna razstava z naslovom »Kako pa ti spiš?«, ki jo bodo v sodelovanju s knjižnici pripravili v PUM-O Koper – Zavod za izobraževanje Memory.

Fotografska razstava »Utrinki sprehoda ob slovenski obali«

Vsi ljubitelji fotografije ste med 1. in 14. marcem vabljeni na ogled fotografij, ki jih je v obdobju pandemije ustvaril primorski fotograf Saša Drljić: »Od vedno me je navdušila ulična fotografija kot tudi fotografija narave. Obožujem slog fotografov, kot sta Steve Mccurry in Robert Capa. V obdobju pandemije sem med dolgimi sprehodih na območju Debelega rtiča, Škocjanskega zatoka, Socerba in Strunjana zasledil in s fotoaparatom ujel zanimive utrinke. Iz številnih fotografij ki so nastale vam z veseljem predstavljam 18 fotografij«, je o razstavi povedal fotograf.

Man 3672010 Scaled

Svetovni dan spanja

Ob svetovnem dnevu spanja, ki ga letos obeležujemo 18. marca, pripravljajo vsi izvajalci programa PUM-O (Projektno učenje mlajših odraslih) skupni projekt, katerega osrednja tema je ozaveščati ljudi o pomenu spanja. V ta namen PUM-O Koper, v sodelovanju s korpsko knjižnico pripravlja poučno razstavo z naslovom »Kako pa ti spiš?«. Odprtje razstave bo v petek, 18. marca, ob 11. uri, v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper. Razstavo si bodo obiskovalci lahko ogledali med 14. marcem in 10. aprilom.

Sleeping 1311784 Scaled

Razstava 100 let Ele Peroci

V mesecu kulture so v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper na Oddelku za mlade bralce predstavili veliko avtorico otroških slikanic Elo Peroci (11. 2. 1922 – 18. 11. 2001). Razstava pa bo na Oddelku za mlade bralce še vse do 31. marca 2022. V sklopu razstave o Eli Peroci bo na Oddelku za mlade bralce, 10. marca, ob 17. uri otroke pospremila v svet pravljic Čarovnica Apčiha, ki jih bo zabavala s pravljico »Moj dežnik je lahko balon«.

Ela Peroci E1645784219383

 Razstava Črkarska pravda ali abecedna vojna (1831-1833)

S pričujočo razstavo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja želimo prikazati dinamiko in temeljne dileme, s katerimi so se pri kodifikaciji, zapisovanju slovenskega jezika srečevali vsi tisti, ki so naš jezik skušali spraviti na papir. Razstavo, ki je na ogled postavljena v Mali loži v Kopru, lahko obiščete še do 7. marca.

Vabljeni!

 

Foto: Pixabay.com in Knjižnica Koper