Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Premična zbirka za begunce

Begunci

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper vemo, kako pomemben del našega življenja je branje. S knjigami rastemo, se učimo in se zabavamo. Literatura pa nam je tudi v uteho, zato jo še posebej potrebujejo begunci in begunski otroci, ki so se nehote čez noč znašli v popolnoma tujem okolju. V knjižnici smo se zato nemudoma odločili, da jim omogočimo brezplačno enoletno članarino, ki vključuje dostop do e-virov in knjig iz vsega sveta, tudi v ukrajinskem jeziku. Predvsem pa nas veseli, da jim lahko omogočimo stik s knjigo v fizični obliki.

Fond 200 knjig, so beguncem v uporabo predali direktor koprske in ankaranske knjižnice David Runco, vodja Urada za družbene dejavnosti MOK Timotej Pirjevec in vodja oddelka za družbene dejavnosti v občini Ankaran Katja Pišot Maljevac.

Zbirka knjig zajema leposlovno literaturo v slovenskem, ukrajinskem, angleškem in italijanskem jeziku. Poleg tega bomo v naslednjih dneh v knjižnici pripravili spletno stran, kjer bodo našli vse potrebne informacije – vpis v knjižnico, uporaba e-virov in iskanje ukrajinske literature tudi na tujih spletnih straneh.