Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

NOVA SPLETNA STRAN ZA KNJIŽNICO ANKARAN

Kindle 1867751

Letos obeležujemo 5. obletnico odprtja Knjižnice Ankaran, ki je občane prvič razveselila 24. aprila 2017. Ob praznovanju obletnice bomo 26. aprila, ob 18. uri v sodelovanju z različnimi akterji s področja kulture organizirali Srečanje fontanovcev. Knjižnico Ankaran ob tem čaka še več prijetnih novosti, med njimi nova spletna stran, ki bo zaživela v ponedeljek, 25. aprila.

»Nova stran vas bo popeljala skozi zanimive vsebine in prireditve, ki se odvijajo v Knjižnici Ankaran, poleg tega pa bo omogočala enostavnejši dostop do vseh želenih informacij. Opremili smo jo s pestrim slikovnim materialom in posodobili njeno funkcionalnost. V Knjižnici Ankaran se bomo trudili, da bodo uporabniki na njej našli uporabne informacije, ideje in “prebliske” za delo, študij in prosti čas,« je povedal direktor knjižnice David Runco, ki je ob tej priložnosti povabil še na zanimivo prireditev »Srečanje fontanovcev«.

Srečanje fontanovcev

Ob predstavitvi 61/62 številke Fontane, bo 26. aprila 2022, ob 18. uri, v Rezidenci Ortus potekalo Srečanje fontanovcev, ki ga bosta vodila Edelman Jurinčič urednik revije in Ingrid Celestina založnica revije.

Na srečanju bodo fontanovci počastili 150 let ustanovitve Društva slovenskih pisateljev in 100 let rojstva pesnika Karla Destovnika Kajuha. V imenu Društva slovenskih pisateljev bo kratko zgodovino predstavil podpredsednik Tone Peršak, svoj pečat dogodku pa bodo dodali tudi pisatelji iz zamejstva in Slovenske Istre, ki so leta 1989 brali svoje prispevke v podporo slovenski demokraciji.