Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Letos kar devet Knjižnic na plaži

Knjižnica Na Plaži 1159

Knjižnica Koper, Mestna knjižnica Izola, Mestna knjižnica Piran in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem se s poletjem vračajo na kopališča vseh štirih obalnih občin Koper, Izola, Piran in Ankaran, z odmevnim projektom Knjižnica na plaži. Obiskovalcem slovenskih obmorskih kopališč bodo tako znova pri roki knjige in drugo knjižnično gradivo, pri čemer velja izpostaviti, da lahko knjižnico na plaži brezplačno uporabljajo prav vsi obiskovalci, ne le člani omenjenih knjižnic.

Knjižnic na plaži bo letos osem, bralcem bodo dostopne v Mestnem kopališču Koper, Kopališču Žusterna, na novi koprski plaži, na Centralni plaži Portorož, Kopališču Valdoltra v Ankaranu, v Arheološkem parku v Simonovem zalivu in na Mestni plaži Svetilnik v Izoli. Pri Svetilniku bo vsak dan ob 11. uri pravljica za otroke, prav tako pa pravljične urice v sodelovanju z Radiem Capris, ki bo letos obiskal slovenske plaže, pripravljajo v koprski knjižnici, zato nam sledite, da boste vedeli, kdaj nas lahko pričakujete. V okviru projekta bodo pravljične urice izvajali tudi v prostorih Knjižnice Piran, in sicer vsako sredo ob 18. uri in vsak petek ob 11. uri.

V Piranski občini so Knjižnico na plaži za javnost odprli že 15. junija, medtem ko si boste v ostalih občinah, knjige lahko izposodili med 1. julijem in 31. avgustom, od 10. do 18. ure. V Arheološkem parku v Simonovem zalivu bo knjižnica delovala vse do 30. septembra, po njihovem uradnem obratovalnem času. Tu bosta 13. julija in 10 avgusta, ob 19. uri potekali dve literarni srečanji bralnega kluba Kira knjiga.

Deveta lokacija knjižnice na plaži bo na Hrvaškem v Novigradu, kjer je prvič zaživela lansko leto. Zaradi velikega povpraševanja bodo letos knjižnico na plaži odprli že 20. junija.