Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Vračajo se LegoZgodbe in Jesensko-zimska bralna dogodivščina – V vrtincu domišljije z Rovko Črkolovko

20211015 105101

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper pripravljajo zanimiv jesenski program za otroke. Na Oddelek za mlade bralce se vračajo LegoZgodbe, prav tako pa že nestrpno pričakujejo začetek Jesensko-zimske bralne dogodivščino – V vrtincu domišljije z Rovko Črkolovko. Brali bodo v družbi malčkov in vas popeljali v čarobni svet dvojezičnosti z italijanskimi pravljičnimi uricami.

LegoZgodbe se vračajo

Ustvarjanje zgodb s pomočjo lego kock je preverjena metoda, ki pri otrocih povečuje motivacijo za pisanje in branje ter izboljšuje njihovo pismenost in način komuniciranja.

Ustvarjalnico bodo v koprski knjižnici izvajali s pomočjo LegoStoryStarter – izdelek programa LEGO Education, ki bo vaše otroke navdušil za branje, pisanje in razvijanje lastnih zgodb. Kocke so odlična vizualna podpora, ki otrokom omogoča, da si hitreje zapomnijo podrobnosti in naravni potek zgodbe.

Nasa Lego3

Pravljične ustvarjalnice LegoZgodbe bodo potekale enkrat mesečno ob ponedeljkih od 17. do 18. ure na Oddelku za mlade bralce. Vabljeni že ta ponedeljek, 19. septembra.

V poučni sveti italijanskih besed

Za vse otroke, ki se radi učijo novih jezikov, bodo na Oddelku za mlade bralce pripravili urice v italijanskem jeziku. Prva poučna pravljična urica v italijanščini bo potekala v četrtek, 22. septembra, ob 17. uri. Z vami bo knjižničarka Daniela Špeh. Urice so namenjen predšolskim otrokom od 3. leta dalje.

Beremo dojenčkom in malčkom ter njihovim staršem

V koprski knjižnici v mesecu novembru pripravljajo zanimive pravljične urice za dojenčke in malčke, ki so primerne za otroke od 6 mesecev do 2 let. Prvo bralno urico za dojenčke in malčke bodo izvedli v Tednu otroka, 7. 10. 2022 ob 9. uri.

Child 2916824 Scaled

Branje dojenčku pomaga sestaviti besedni zaklad, spodbudi domišljijo in izboljša komunikacijske sposobnosti. Bolj kot se z otrokom pogovarjamo, bolje je za njihovo rast in razvoj, je zaupala vodja oddelka za mlade bralce Tina Škrokov.

Jesensko – zimska bralna dogodivščina – V vrtincu domišljije z Rovko Črkolovko

Rovka Črkolovka tudi letos vabi vse otroke, njihove starše ter dedke in babice na Jesensko zimsko bralno dogodivščino. Rovka želi v vrtinec družinskega branja popeljati celo družino. Jesensko – zimska bralna dogodivščina – V vrtincu domišljije z Rovko Črkolovko se bo začela 23. septembra 2022 in trajala do 20. marca 2023. V Knjižnici Koper, na Oddelku za mlade bralce vas bodo pričakali Rovkini bralni kupončki. Prevzeli pa jih boste lahko tudi v Enoti Markovec.

Vabljeni so vsi otroci od 0 let naprej. Cilj bralne dogodivščine je spodbujati družinsko branje v vseh starostnih skupinah.

Rovka Kolaz2 Scaled

V bralni dogodivščini sodelujete tako, da se včlanite v knjižnico Koper (članstvo je do 18. leta brezplačno), od 23. septembra dalje prevzamete bralni kupon in preberete pet knjig. Ko kupon izpolnite, ga prinesete na Oddelek za mlade bralce ali v Enoto Markovec ter odložite v posebno škatlo, namenjeno zbiranju bralnih kuponov. Vsi sodelujoči bodo prejeli potrdilo o opravljeni Jesensko – zimski bralni dogodivščini ter majno darilce. Rovka Črkolovka pa bo izžrebala še tri srečne nagrajence, ki bodo prejeli prav posebno nagrado:

  1. nagrada: Družinske počitnice v naravi
  2. nagrada: Družinska vstopnica za naravni ali kulturni spomenik, družinsko doživetje
  3. nagrada: Ustvarjalne Lego kocke