Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

VABILO_OBELEŽITEV 110. OBLETNICE ALOJZA KOCJANČIČA: Pot in predstavitev srebrnega reda zaslug za narod, ki ga je Kocjančič prejel od maršala Tita

Spominska Soba

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, Krajevna skupnost Gračišče, Pokrajinski arhiv Koper, Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Knjigarna Libris vabimo v soboto, 20. maja, ob 10. uri na 1. literarni pohod Alojza Kocjančiča, s katerim bomo obeležili 110. obletnico rojstva prvega slovenskega istrskega pesnika.

Pohodu po literarni poti bo ob 15. uri sledila kulturna prireditev, kjer bomo prvič predstavili srebrni red zaslug za narod, ki ga je Kocjančič prejel od maršala Tita leta 1974. Sledil bo zanimiv program z otroki Osnovne šole Istrskega odreda Gračišče, Mešanim pevskim zborom kulturnega društva Alojz Kocjančič Puče-Koštabona in rezidentom Hiše Alojza Kocjančiča Avgustom Braatzem z dokumentarcem, ki ga je posnel med kubejskimi prebivalci. Vrhunec prireditve bo predstavitev slikanice Iz naročja Istre v naročje besede, avtorice Ines Cergol in ilustratorke Vesne Benedetič, ki jo bo vodila dr. Tanja Jakomin Kocjančič. Obiskovalce bodo pred dvorano v Kubedu razveselile tudi stojnice, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki.

Organiziran je brezplačni avtobusni prevoz. Avtobus vas bo čakal na avtobusni postaji pred garažno hišo Belveder ob 9. uri, v Koper se bo vrnil ob 17. uri. Prijave za prevoz zbiramo na e-naslov tina.sarazin@knjiznica-koper.si do zapolnitve mest!

PROGRAM:

9.00 – Avtobusni prevoz (avtobusna postaja pred garažno hišo Belveder)

10.00 – Začetek pohoda izpred sobe Alojza Kocjančiča (vzpon na Lačno, spust do Gračišča in vrnitev v Kubed)

14.00 – Povratek pohodnikov pred dvorano Kubed in predstavitev stojnic z lokalnimi ponudniki

15.00 – Kulturna prireditev v dvorani Kubed

17.00 – Avtobusni prevoz nazaj v Koper (avtobusna postaja pred garažno hišo Belveder)

 

Vabljeni!

 

Osrednja Knjižnica Srečka Vilharja Koper