Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Dnevi evropske kulturne dediščine: Kuharska pravljica in razstava otroških del

Osrednja Knjižnica Srečka Vilharja Koper vabi, v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine, vse kuharske in pravljične navdušence na pravljično obarvano Kuharsko delavnico z Emilijo Pavlič. Delavnica bo potekala na Oddelku za mlade bralce, v petek, 8. oktobra, ob 16. uri.

Poleg kuharske delavnice, bo v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine na oddelku za mlade potekala tudi razstava, ki so jo skupaj z vzgojiteljicami pripravili otroci Vrtca Koper. Razstava bo na ogled vse do 31. okrobra.

Kuharska pravljica

Emilija Pavlič je po poklicu kuharica, s končano srednjo izobrazbo za poslovodjo kuharstva in tečajem za direktorico za hrano. Kuhala je v Postojnski jami, kjer se je tudi izučila za kuharico, v hotelu Žusterna in 25 let v vrtcu Semedela v Kopru. Leta 1998 je napisala in v samozaložbi izdala svojo prvo knjigo Za otroke kuhajmo zdravo, za majhne in velike. Leta 2010 pa drugo knjigo Mamica, nauči me kuhati, tudi v samozaložbi.

Emilja Pavlič o knjigi Mamica, nauči me kuhati pravi: »Moja velika želja je, da bi tudi ta knjiga našla pot v veliko domov, kjer bi navdušila za kuhanje tako odrasle kot otroke. Otroke najprej s pomočjo staršev nato pa čimbolj samostojno. Da bi čim več ljudi začelo kuhati zdravo, v domači kuhinji. Vsaka jed je lahko nova slika, ki ima svojo zgodbo«.

Knjiga Mamica, nauči me kuhati je prejela priznanje Najboljša na svetu v skupini kuharske knjige za družine in otroke na natečaju Gourmond World Cook – book awards na mednarodnem knjižnem sejmu kuharskih knjig v Parizu leta 2010.

Emilija Pavlič nas bo na delavnici pospremila v svet istrske kulinarike: predstavila bo kaj pomeni uravnotežen jedilnik, kako nakupovati živila, kako kuhati in peči, kako vlagati, da se izognemo zamrzovanju. Obogatila nas bo z raznimi kuharskimi nasveti in odgovorila na naša vprašanja. Pridružite se nam na Vrtu knjige Knjižnice Koper v petek, 8. oktobra 2021, ob 16. uri.