Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

KAMIŠIBAJ: Razstava Špele Pahor

V avgust bomo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper v okviru praznovanja 70. obletnice slovenskega knjižničarstva zaplavali z razstavo Špele Pahor, ki bo predstavila slike, ki jih uporablja v svojih zanimivih kamišibaj predstavah. Razstavo si bodo obiskovalci lahko ogledali med 2. in 31. avgustom na Oddelku za odrasle in Oddelku za mlade bralce. 

Špela Pahor pravljice pripoveduje od leta 1996. Poslušala in brala jih je že v zgodnjem v otroštvu. Prisluhnila je tudi starim ljudem v vaseh slovenske Istre in zapisovala njihove pripovedi. Ljudske pravljice tudi prevaja – iz italijanščine, francoščine, španščine in drugih jezikov v slovenščino. Prvič se je s kamišibajem srečala leta 2014. Bila je tako očarana, da je že naslednje poletje naredila svoje prve štiri kamišibaje. S pripovedovanjem (ob slikah na malem odru) razveseljuje otroke v knjižnicah, šolah in vrtcih.

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper bo svoje kamišibaje ali bolje rečeno slike, ob katerih nastajajo njene zgodbe, predstavila skozi razstavo, ki bo potekala na Oddelku za odrasle in Oddelku za mlade bralce med 2. in 31. avgustom.