Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Zabava in igra

“Gledališki kotiček”

Obveščamo vas, da so vam od danes naprej na Oddelku za mlade bralce na voljo razni otroški kostumi, s katerimi se bodo vaši malčki hitro lahko prelevili v super junake. Čakajo vas pirat, ninja, dinozaver, Sneguljčica, Trnjulčica, jelenček, sova, klovn, dobra vila in še kdo!

Stopite v pravljični svet in nam zaupajte svoj razlog izbora kostuma. Zakaj vam je ravno ta pri srcu? V kateri pravljici nastopa? Kakšne lastnosti ima junak?

 

“Gledališki kotiček” poleg kostumov obsega tudi mini oder z zaveso, kjer si lahko priredite svojo predstavo z lutkami.

Če želite, lahko vašega junaka tudi fotografirate in nam fotografijo pošljete po mailu, mi pa jo bomo objavili na blogu skupaj z vašim komentarjem.

Kostume in lutke si lahko izposodite pri pultu, vaša oblačila pa lahko odložite na za to posebej namenjene obešalnike v glasbeni sobi.

Obilo zabave vam želi osebje Oddelka za mlade bralce!

 

Družabne in didaktične igre v knjižnici
Tabelne igre so igre z igralno površino v obliki plošče, po katerih igralec premika igralne figure. Takšne igre so igrali že v času prvih civilizacij pred več kot 5000 leti.

Šah
Šahovska igra, kakršno poznamo danes, je plod dolgotrajnega razvoja. O preobrazbi šaha v zadnjem tisočletju govorijo številni verodostojni viri. Bolj ko pa znanstveniki vrtajo v zgodovino, pričnejo pisne dokumente nadomeščati dvomljive zgodbe in legende. Nastanek te očarljive igre je torej skrit v temo preteklosti, ki je strokovnjaki ne bodo nikoli zadovoljivo razrešili. Pohiti v Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper, oddelek za mlade bralce, in se tudi ti preizkusi v tej čudoviti strateški igri, ki vpliva na ustvarjalno in logično mišljenje ter pridobivanje intelektualnih navad. Figurice in igralno ploščo si lahko izposodite pri pultu.

Ah Popravljena

Staroegipčanska igra Senet
Igro Senet, smo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper, oddelek za mlade bralce, izdelali da bi otrokom skozi igro približali zgodovino starodavnega Egipta. Senet je zabavna in strateška igra, ki se je razvila na območju današnjega Egipta pred približno 4100 leti in je predhodnica današnjega šaha. Igra naj bi simbolizirala boj proti zlim silam. Figurice in igralno ploščo si lahko izposodite pri pultu.

538d33d6 E2e4 4d8a Af3e 11e01f217c41

Kraljeva igra iz Ura
Kraljevo igro iz Ura, smo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper, oddelek za mlade bralce, izdelali da bi otrokom na zanimiv in poučen način približali čas prvih cvetočih se civilizacij, ki so se oblikovale na področju Mezopotamije. Kraljeva igra iz Ura je stara okvirno okoli 5500 let. Figurice in igralno ploščo si lahko izposodite pri pultu.

 

Www Kp Sik Si 68a2c124bdeeae84399b2f9c4d373f4e

Portal Piki 
Portal ponuja brezplačne, nenasilne in varne spletne vsebine za najmlajše. Tukaj boste našli interaktivne igre, s katerimi bodo otroci spoznavali osnovne korake z računalnikom, urili spomin in tekmovali s sovrstniki.

Portal Modri Jan

Spletna stran Holdinga Slovenske elektrarne, ki med drugim izdaja tudi revijo Modri Jan, je poučna stran o obnovljivih virih energije in poleg tega ponuja še obilico zabave v obliki interaktivnih iger.