Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Zaključek projekta Primorci beremo bosta zaokrožila Ana Svetel in Kamenko Kesar

Couch 1868755 960 720

Tudi letos smo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja uspešno zaključili projekt Primorci beremo. Za uspešno dokončanje je bilo zaradi krajšega časa branja potrebno prebrati 5 knjig (4 prozne in eno pesniško zbirko), torej eno knjigo manj kot prejšnja leta. Letos je sodelovalo 61 bralcev, zaključilo bralno akcijo pa jih je 50.

Letošnji bralni seznam je vključeval 74 proznih in pesniških del uveljavljenih avtorjev in jubilantov, hkrati pa daje vpogled tudi v literarne svetove mlajše generacije piscev, ki bi v poplavi knjižne produkcije morda ostali prezrti. Med najbolj branimi avtorji so bili Aljoša Bagola s knjigo Kako izgoreti, Tadej Golob in njegova Dolina rož ter Veronika Simoniti z romanom Ivana pred morjem.

Primorci Beremo

Glavni cilj projekta Primorci beremo, v katerem sodelujejo knjižnice Bena Zupančiča Postojna, Lavričeva knjižnica Ajdovščina,  Mestna knjižnica in čitalnica Idrija,  Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica, Mestna knjižnica Izola, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica,  Mestna knjižnica Piran, Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, Narodna in študijska knjižnica v Trstu s Knjižnico Damirja Feigla v Gorici, je spodbujanje k branju slovenskega leposlovja.

Kljub strogim ukrepom bomo ob zaključku projekta pripravili dva zanimiva virtualna dogodka. V prvem boste 30. novembra, ob 18. uri, spoznali zakonca Alenko in Kamenka Kesarja. Kamenko vas je v okviru projekta zabaval z lahkotnim in hudomušno obarvanim branjem knjige Žena ima vedno prav, medtem ko bo Alenka predstavila svojo drugo knjigo Druga žena. Drugi dogodek, ki bo projekt zaokrožil kot se šika, 2. decembra, ob 17. uri, pa bo obogatil pogovor z avtorico Ano Svetel, ki vas je navduševala s knjigo Dobra družba. Z njo se bo pogovarjala Diana Pungeršič. Oba dogodka boste lahko virtualno spremljali na naši Facebook spletni strani. Vsi, ki so bralno akcijo uspešno zaključili, bodo o tem obveščeni, saj prejmejo priznanje in privlačno nagrado, ki ju pridejo iskat v knjižnico, na Trg Brolo 1, 6000 Koper.