Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Berivka: Vrelec odličnega počutja!

Kar Noc Dopusca

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper smo praznični decembrski čas obogatili s prvim srečanjem spletnega Bralnega kluba Berivka. Prvi cikel srečanj, ki bodo potekala na tri tedne, smo poimenovali Kratke zgodbe za dolge večere. Prvi večer je tako potekal 23. decembra, ko se je Diana Pungeršič z vami pogovarjala o nagrajeni zbirki Sergeja Curanovića – Plavalec. 

Berivka -e ž (ȋ) zgodnja spomladanska solata, ki ne dela glav: nabirati berivkogreda berivke / vsejati berivko.

Diana nam je ob prvem srečanju razložila zakaj je izbrala ime Berivka. Berivko namreč vsi poznamo kot zgodnjo spomladansko solato in prav tak je tudi naš bralni klub, svež, ravno prav navihan, kot so navihano zaviti solatni listi, hkrati pa beseda spominja na branje, nabiranje, kar lahko povežemo tudi z nabiranjem novega, svežega znanja. Prav tako kot odlična mlada solata, ki je znanilka pomladi, predvsem pa izjemno zdrava zelenjava, je tudi naš Bralni klub Berivka vrelec odličnega počutja.

Dobrodošli torej v odlično družbo izjemnih bralk in bralcev. Skupaj z Diano boste že 13. januarja, ob 18.30, lahko odstrli tančice fikcijskega sveta, ki ga ponujajo knjige. Tokrat bo pogovor tekel o nagrajeni zbirki kratkih zgodb Kar noč dopušča, ki jo je napisal avtor Pierre J. Mejlak.

Zbirka kratkih zgodb Kar noč dopušča (2019)

Zbirka kratkih zgodb Kar noč dopušča nas posrka v vrtinec najrazličnejših zapletov, v življenja ljudi, ki se pogosto znajdejo na razpotjih, med resničnim in namišljenim svetom, med preteklostjo in prihodnostjo, med nevidnostjo in predrznostjo. Pogreznemo se v svet čudakov, ki v želji po ljubezni, prisotnosti in občudovanju pogosto prestopijo mejo. Kot deček, katerega edine prijateljice so odvržene vžigalice, ali lažnivec, ki bi storil vse, da očara bivše dekle, žena, ki po smrti moža objavi njegov rokopis pod svojim imenom … Toda življenje ne prizanaša, tudi Mejlakovim junakom ne. Pierre J. Mejlak je za zbirko kratkih zgodb Kar noč dopušča prejel nagrado Evropske unije za književnost.