Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Pravljično obarvana Kuharska delavnica z Emilijo Pavlič

Kuhanje Foto Pixabay

Osrednja Knjižnica Srečka Vilharja Koper vabi, v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine, vse kuharske in pravljične navdušence na pravljično obarvano Kuharsko delavnico z Emilijo Pavlič. Delavnica bo potekala na Oddelku za mlade bralce v  Koperu v petek, 8. oktobra, ob 16. uri.

Poleg kuharske delavnice, bo v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine na oddelku za mlade potekala tudi razstava, ki so jo skupaj z vzgojiteljicami pripravili otroci Vrtca Koper. Razstava bo na ogled vse do 31. okrobra.

Kuharska pravljica

Knjiga Mamica Nauci Me Kuhati

Emilija Pavlič je po poklicu kuharica, s končano srednjo izobrazbo za poslovodjo kuharstva in tečajem za direktorico za hrano. Kuhala je v Postojnski jami, kjer se je tudi izučila za kuharico, v hotelu Žusterna in 25 let v vrtcu Semedela v Kopru. Leta 1998 je napisala in v samozaložbi izdala svojo prvo knjigo Za otroke kuhajmo zdravo, za majhne in velike. Leta 2010 pa drugo knjigo Mamica, nauči me kuhati, tudi v samozaložbi.

Emilja Pavlič o knjigi Mamica, nauči me kuhati pravi: »Moja velika želja je, da bi tudi ta knjiga našla pot v veliko domov, kjer bi navdušila za kuhanje tako odrasle kot otroke. Otroke najprej s pomočjo staršev nato pa čimbolj samostojno. Da bi čim več ljudi začelo kuhati zdravo, v domači kuhinji. Vsaka jed je lahko nova slika, ki ima svojo zgodbo«.

 

Knjiga Mamica, nauči me kuhati je prejela priznanje Najboljša na svetu v skupini kuharske knjige za družine in otroke na natečaju Gourmond World Cook – book awards na mednarodnem knjižnem sejmu kuharskih knjig v Parizu leta 2010.

Emilija Pavlič nas bo na delavnici pospremila v svet istrske kulinarike: predstavila bo kaj pomeni uravnotežen jedilnik, kako nakupovati živila, kako kuhati in peči, kako vlagati, da se izognemo zamrzovanju. Obogatila nas bo z raznimi kuharskimi nasveti in odgovorila na naša vprašanja. Pridružite se nam na Vrtu knjige Knjižnice Koper v petek, 8. oktobra 2021, ob 16. uri.

Dogajanje na oddelku za mlade bralce bo v oktobru še zelo zanimivo

  1. 10.2021, ob 17. uri – Nives Andrič – Mali oder

Oddelek za mlade bralce vabi otroke in njihove starše na pravljično urico z Nives Andrič. Pravljica bo potekala v četrtek, 14. 10.2021, ob 17. uri, na Verdijevi ulici 2 v Kopru. Nives bo očarala majhne in velike otroke s pravljičnim Malim odrom.

  1. 10.2021, ob 17. uri – Daniela Špeh – V svet italijanskih besed preko pravljice

Daniela bo otroke na zabaven način popeljala v poetični svet italijanskih besed. Pravljična urica bo potekala na oddelku za mlade bralce v četrtek 21. 10.2021, ob 17. uri, na Verdijevi ulici 2 v Kopru.

  1. 10.2021, ob 17. uri – Luka Depangher – Skočimo s pravljico v noč čarovnic

Luka pripravlja za otroke prav posebno pravljično doživetje, ovito v čarovniške norčije ter magična pravljična bitja. Pravljica bo potekala na oddelku za mlade bralce v četrtek 28. 10.2021, ob 17. uri, na Verdijevi ulici 2 v Kopru.