Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Hiša Alojza Kocjančiča: Neslutene razsežnosti besedne umetnosti z Marušo Mugerli Lavrenčič

V Sredo 24. Avgusta Ob 20. Uri Bo V Rezidenci Alojza Kocjancica V Kubedu Znova Zivahno. Tokrat Vas Bo Marusa Mugerli Lavrencic Ujela V Svoje Verze Kjer Je Napletla Mnoga Obcutja Zivl

V sredo, 24. avgusta, ob 20. uri, bo v Rezidenci Alojza Kocjančiča v Kubedu znova živahno. Tokrat vas bo Maruša Mugerli Lavrenčič ujela v svoje verze, kjer je napletla mnoga občutja življenja in vas popeljala v svojo prvo zbirko pesmi z naslovom »Pravi kot«. Že 18. avgusta, ob 18. uri pa bo na Prešernovem trgu vse knjižne molje pozdravil Beletrinin trubadur Goran Vojnović.

»Pravi kot« premierno v Kubedu

Zbirka pesmi »Pravi kot«, ki je lani izšla pri založbi Književno Društvo Hiša Poezije, vas odnese v čarobnost, skrivnostnost bivanja, minevanja, naravo, ki se vedno znova prebuja. Ob branju nas prevzame svetloba, ki sije iz pesmi, začutimo svobodo in moč neba, letnih časov. Sooči nas z vprašanjem o človeški minljivosti in odnese v neslutene razsežnosti besedne umetnosti.

Marusa Mugerli

Maruša Mugerli Lavrenčič je študirala germanistiko in primerjalno književnost na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Je samozaposlena v kulturi kot prevajalka in književnica. Ukvarja se predvsem s prevajanjem sodobne nemške književnosti v slovenščino. Leta 2018 je za prevode poezije Maje Vidmar in Petra Semoliča v nemščino, prejela nagrado Lirikonov zlat.

Tudi tokrat so pod organizacijsko ekipo podpisani Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, KD Skala Kubed in KS Gračišče.

Beletrinini trubadurji: V družbi Gorana Vojnovića

V koprski knjižnici vedno radi združijo moči s Knjigarno Libris in tudi tokrat ni drugače, saj bodo 18. avgusta, ob 18. uri skupaj gostili Beletrininega trubadurja Gorana Vojnovića. Obiskovalcem Prešernovega trga v Kopru bo predstavil roman »Đorđić se vrača«.

Event Cover TRUBADURJI Avgustovski

Po prvencu »Čefurji raus!« se Goran Vojnović in njegov Marko Đorđić vračata med bralce in na Fužine. Marko je namreč v prvem delu zgodbe izstopil z vlaka na železniški postaji Visoko v Bosni. V desetih letih odsotnosti so se stvari spremenile. Fužine niso več to, kar so bile. Oče Radovan ima tumor na želodcu in čaka na operacijo. Mama Ranka se zaradi tega živcira in postaja čustvena razvalina. Staro klapo prijateljev vežejo le še spomini na stare čase.